Medicina Homeopata Iasi

Medic Homeopat Iasi

Medicina Homeopata Iasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Homeopata Iasi: Medic Homeopat Iasi.

Despre noi

Cabinetul de homeopatie Iasi Cabinetul de homeopatie Iasi va ofera consultatii si tratamente homeopatice pentru diverse afectiuni. Putem vindeca pacienti cu afectiuni banale (raceli banale), probleme digestive, afectiuni ale pielii, boli renale, afectiuni ginecologice pana la depresii, tulburari de comportament, schizofrenii etc.

Remediul homeopatic actioneaza asupra vitalitatii pacientului stimuland mecanismele de aparare ale organismului. Daca boala este privita ca un dezechilibru aparut la un anumit nivel al organismului, remediul cauta sa restabileasca acest echilibru pierdut. Vindecarea are loc dinauntru spre afara, de la organele mai importante catre cele mai putin importante.

 

Remediile homeopate se administreaza intotdeauna dupa periajul dentar, insistand pe clatirea cavitatii bucale, cu jumatate de ora interval fata de programul de masa (pentru policreste sau constitutional se recomanda chiar 2 ore); granulele nu se ating cu mana( evitam si manevrarea lor folosind metal); doza recomandata fiind de 4-5 granule/dz, pentru cele mari ca marime.

O atentionare pe care o mai fac pacientilor ar fi aceea legata de depozitarea remediilor - departe de surse de iradiere si evitand diferentele mari de temperatura.

Homeopatia este o metoda terapeutica prin care se stimuleaza in mod specific forta vitala a organismului, cea care este responsabila de mentinerea vietii, cu scopul obtinerii vindecarii. Vindecarea prin homeopatie este sigura, blanda si se face pe calea cea mai scurta si mai putin daunatoare pentru organism.

 

Tratamentul homeopatic este strict individualizat si se adreseaza organismului in totalitate (abordare holistica), de aceea se explica rata mare de succes atat in afectiunile acute cat si cronice.

Avantajele homeopatiei

  • este o metoda rapida si eficienta de vindecare, ce urmeaza ritmul propriu al organismului
  • este lipsita de toxicitate (efecte secundare/adverse)
  • este adaptata fiecarui organism in parte, avand o mare specificitate
  • stimuleaza forta vitala o organismului, tintind direct la cauza originara a bolii
  • se aplica la orice varsta – de la nastere pana la varste inaintate si in orice perioada fiziologica (sarcina, alaptare)
  • este indicata in bolile acute si cronice, de multe ori cu efecte spectaculoase in situatii de urgenta (soc anafilactic, atac de panica, coma, deshidratare acuta, septicemie), completand cu succes metodele clasice alopate.
  • este indicata in bolile simple dar si in cele complexe, unde sunt afectate mai multe organe in acelasi timp, chiar si in boli sistemice dintre cele mai grave, reusind sa aduca ameliorare progresiva pana la vindecare(functie de fiecare caz in parte), cu reducerea semnificativa a medicatiei alopate (de multe ori pana la eliminarea ei).
  • este usor de administrat si nu necesita din partea pacientului un efort mare de timp pentru urmarea / continuarea lui (controale, investigatii), deoarece un singur remediu vizeaza mai multe boli si atunci pacientul nu mai este nevoit sa se adreseze unei multitudini de cabinete medicale, decat pentru evaluari in timp.

De obicei pacientii ajung la homeopatie dupa ce au epuizat celelalte metode alopate cu rezulatate minimale, obositi, dezamagiti, speriati si cu o stare de sanatate precara. Ei sunt singurii care dupa ce au trecut prin calvarul bolii si apoi si-au gasit linistea, echilibrul si sanatatea dupa tratamentul homeopatic pot recomanda aceasta metoda de tratament ca fiind cea reala, eficienta.

 

Legile directiei de vindecare homeopata au fost enuntate de catre Constantine Hering, unul din cei mai mari homeopati ai lumii si se dovedesc de mare pret in urmarirea evolutiei corecte a tratamentului homeopat.

Acestea sunt:

Vindecarea  se produce din  interior catre exterior, de la organele mai importante catre cele mai putin importante. Astfel, probleme ale creierului, inimii, sistemului hormonal, ficat, plamani, rinichi vor fi primele asupra carora se va concentra energia si actiunea remediului si apoi acesta se va indrepta spre  organe considerate  periferice – oase, muschi, piele si mucoase. Astfel, o persoana care se adreseaza homeopatului pentru o eczema suparatoare, nerealizand ca sufera si de probleme importante cum ar fi migrene, astm bronsic, hipertensiune arteriala, diabet zaharat etc. va avea surpriza sa constate ca acestea se vor ameliora  primele si eczema ultima, in prima faza eruptia putand sa se agraveze si apoi sa dispara, in timp.

Vindecarea se produce de sus in jos. De ex.: o eruptie care dispare mai intai la nivelul fetei si corpului si persista la extremitati arata ca remediul a fost corect prescris.

Vindecarea  bolilor  are loc  in ordinea inversa aparitiei lor.

Primele  simptome care vor disparea sunt cele mai recent aparute, in timp ce simptome vechi au nevoie de timp pentru a fi indepartate. Pe parcursul unui tratament homeopatic corect pot reaparea simptome vechi care au fost doar mascate de diferite tratamente simptomatice si nu vindecate si ele sunt un semn ca directia de vindecare este corecta. De asemenea, aparitia unor eruptii, negi, secretii nazale, genitale (mai ales daca au fost in trecut) este o etapa necesara atata timp cat simptomele prezente sunt ameliorate si sunt expresia efortului organismului de a elimina boala catre exterior. In acelasi fel, disparitia unei eczeme in urma aplicatiilor locale de unguent cu cortizon, antibiotice sau antifungice are ca efect impingerea bolii in profunzime, ceea ce va duce la afectarea unui organ vital, mai important.

Persoana in cauza este bucuroasa ca nu mai are eczema, crede ca s-a vindecat, dar nu realizeaza ca ea a fost doar supresata si boala a avansat la alt nivel. Cand va aparea peste un interval de timp mai mare sau mai mic o migrena, insomnia, depresia sau orice alta afectiune (gastrita, hipertensiune, cancer etc) aceasta nu va face nici o legatura intre asa-zis-ul tratament al bolii de piele si aparitia acestor noi boli, desi ea exista.

Stiind aceste lucruri, un bun homeopat poate aprecia real directia corecta de evolutie a tratamentului prescris. Ceea ce este important este ca si pacientii sa stie despre aceste lucruri si sa fie mai rezervati in adoptarea tratamentelor alopate si sa se adreseze homeopatiei.