Medicina Homeopata Craiova reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Homeopata Craiova: Cabinet Medical Homeopatie Craiova.
Cum putem noi si Homeopatia să vă ajutăm:
Homeopatia este o disciplină medicală ce se caracterizează prin următoarele:
Homeopatia impune o abordare holistică a persoanei bolnave, scopul său fiind refacerea echilibrului la nivel fizic, emoţional şi mental prin stimularea şi întărirea mecanismelor intrinseci de apărare şi vindecare.
Homeopatia a fost fondată ca o alternativă la metodele medicale convenţionale de către medicul german Samuel Hahnemann la începutul sec. XIX. El a stabilit metoda terapeutică completă, bazată pe legi şi principii demonstrabile din punct de vedere clinic.
Începând de la Hahnemann, orice medic homeopat a putut observa în practica sa că fiecare complex de simptome ale unui bolnav nu reprezintă boala ca atare ci acţiunea mecanismelor de apărare mobilizate de organism pentru a contracara influenţa morbidă producătoare de boală. Deci simptomele nu constituie boala, ci sunt reacţiile pozitive ale organismului sub stres; simptomele reprezintă mijloacele prin care organismul încearcă să-şi recâştige echilibrul fiziologic pierdut. De aceea, la o întrebare de genul "Homeopatia poate vindeca ulcerul?" un medic homeopat nu poate răspunde afirmativ sau negativ într-un context general. Numai după ce cunoaşte simptomele particulare ale bolnavului respectiv, integrându-le în modul său particular de reacţie, medicul homeopat poate gasi acel remediu unic potrivit persoanei care solicită consultaţia, şi care remediu nu se dă tuturor celor care suferă de ulcer.
Aceasta este diferenţa între medicina homeopată şi cea convenţională unde, ca să continui exemplul cu ulcerul, toţi pacienţii primesc o constelaţie de medicamente, antisecretorii, anti helicobacter pylori, antiacide, care stimuleaza secreția de mucus și bicarbonat, care formează pelicule de protecție etc., după scheme generalizate de tratament prezente în toate manualele de medicină. Rezultatul - așa cum mulți pacienți și medici au observat - este o scădere a disconfortului bolnavului, o diminuare a simptomelor care totuși reapar fie după câteva luni, fie după câțiva ani și o creștere a dependenței bolnavului de administrarea regulată a acestor medicamente.
În homeopatie tratamentul este diferit deoarece el nu suprimă reacțiile organismului prin medicamente anti-ceva, ci ajută organismul să-și restabilească singur starea de sănătate și favorizează aceasta prin administrarea remediului homeopat corect. Acesta este ales pornind de la cunoașterea simptomelor generale și particulare ale bolnavului care arată că acest bolnav va reacționa la acel remediu și numai la el, iar doza administrată este minimă.
Consultația homeopatică
Remediile homeopate