Medicina Homeopata Bucuresti-Sector 4 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medicina Homeopata Bucuresti-Sector 4: Cabinet de Homeopatie Dr. Silvia Nedelcu - Bucuresti Sector 4.
HOMEOPATIA
“Nu exista boli, ci bolnavi” (Hipocrate).
Individualizarea tratamentului este un principiu fundamental al homeopatiei. Cele mai frecvente intrebari pe care le primesc de la pacienti sunt de tipul “ tratati gastrita?” , “cu homeopatie se trateaza enurezisul?” ,“dar prostata? ( adica “tratati ...diagnosticul alopat? “) Raspunsul este foarte simplu: Nu. Prin homeopatie se trateaza individul – un anume pacient cu toate suferintele sale, indiferent de modul in care au fost ele etichetate ca diagnostic. Nu exista retete universal valabile pentru o anume afectiune si nu sunt protocoale standardizate la fel ca in medicina alopata.
Dintre mai multi pacienti care au gripa -de exemplu- toti cu febra inalta, la unul se remarca lipsa setei, altul este palid, altul poate avea un obraz mai rosu decat celalat, sau este anxios si doreste sa nu fie lasat singur, in timp ce un alt bolnav poate sa fie deranjat si refuza compania altor persoane s.a.m.d. – pentru fiecare caz in parte este nevoie de un remediu diferit si care il poate vindeca relativ rapid.
De aceea, in timpul consultatiei pacientului i se solicita o descriere cat mai detaliata a tuturor problemelor de sanatate, dar si alte informatii despre preferinte alimentare, confort termic, vise, aspecte ale personalitatii si orice alte amanunte care il pot individualiza dintre toti bolnavii care sufera de aceeasi boala. Indeplinita aceasta conditie (individualizarea tratamentului), homeopatia este eficienta intr-o gama foarte larga de afectiuni, atat la copii, cat si la adulti - cateva exemple: tulburări de creştere şi dezvoltare, alergii, astm bronşic, tulburări de comportament la copii, ADHD, deficite ale memoriei, infecţii cronice sau recurente cu localizări variate (inclusiv răceli frecvente), scaderea imunitatii, dereglări hormonale, ale ciclului menstrual, infertilitate, adenom de prostata, anxietate, fobii, depresie etc.
Nu există contraindicaţii legate de vârstă, sex sau stare fiziologică (sarcină, alăptare etc)
Remediile homeopate sunt obtinute in general din surse naturale, din plante, minerale sau produse animale (veninuri de insecte, serpi sau produse biologice patologice).
Unele remedii se obtin din medicamente sau substante care pot provoca efecte adverse puternice sau dependenta, cum ar fi antibioticele, cortizonul, somniferele, heroina etc., din produse alimentare (ciocolata, zahar s.a) sau din plastic. Alte surse sunt asa-numitele imponderabile : razele soarelui sau ale lunii, razele X, radiatiile emise de display-ul computerului sau tv.
Prin metodele specifice de preparare se extrage doar potentialul curativ, toxicitatea substantei de origine(in cazul veninurilor sau otravurilor) fiind inlaturata.
Remediile sunt disponibile sub forma de granule sau solutii. Pe eticheta, in afara denumirii remediului, sunt inscrise dilutia sau potenta remediului si tipul de dilutie, dupa modul de preparare. Exemple: Echinacea D (sau X) 3 este a treia dilutie decimala de echinacea; Arsenicum album CH 200 este a 200-a dilutie centesimala hahnemaniana de arsenicum.
Modul de administrare – cantitatea, frecventa, orarul sunt stabilite de catre homeopat. Sunt cateva recomandari pentru pacienti, care in general nu sunt considerate ca fiind dificil de respectat: nu se mananca si nu se bea nimic cel putin 15 min. inainte si dupa remediu, nu se mai folosesc produse care contin cofeina, menta, mentol si camfor -deoarece pot distruge efectul remediului s.a. Granulele se tin in gura (sublingual daca se poate) pana cand se topesc. Sugarii pot primi remediul dizolvat in lapte, intr-o cantitate mica de apa plata sau pe suzeta (granule sfaramate in prealabil).
Un tratament homeopatic individualizat contribuie si la cresterea si/sau echilibrarea imunitatii, atat de necesara in aceasta perioada!