Preventia gripei prin formule homeopatice

Preventia gripei prin formule homeopatice

Formulele complexe homeopate de obicei contin remedii în dilutie mica sau medie şi au o actiune terapeutica şi tropism bine definit. Pot fi administrate singure sau in asociere cu tratamentul alopat sau ca drenoare, precedand administrarea remediului homeopatic de fond.

Exista cateva formule complexe homeopatice pentru prevenirea infectiilor gripale de sezon care se pot administra singure sau asociate unor scheme alcatuite din produse gemoterapice.

Cei vizati pentru profilaxie sunt copiii, persoanele în varsta si cei cu patologie cronica complexa. Aceste formule se pot administra si in perioada de stare a bolii scurtand evolutia ei.

Formula complexa 17 stimulează nespecific, prin combinatia de Echinaea, Viscum album si Prunus spinosa sistemul imunitar, creste rezistenta la infectii virale si bacteriene prin activitate imunomodulatoare. Isi gaseste indicatii terapeutice in infectii recurente ale tractului respirator, stari cu capacitatea de aparare a organismului scazuta (in urma unor infectii cronice), depresii imunitare prin infectii parazitare, boli cronice de sistem cu afectarea sistemului imun, după chimioterapie şi corticoterapie.

Formula complexa 76 contine Arnica, Belladonna, Eupatorium, Ferrum phosphoricum, Apis. Este un bun remediu pentru cresterea rezistentei organismului în fata infectiilor virale la nivelul aparatului respirator. De asemenea este remediul starii acute de la nivelul aparatului respirator, cu actiune imunostimulatoare şi antiinflamatoare. Amelioreaza simptomatologia in cazul infectiilor gripale.

Formula complexa 42 se administreaza la debutul starilor infectioase la nivelul cailor respiratorii superioare. Reduce intensitatea simptomatologiei, scurteaza evolutia bolii sustin refacerea şi revitalizarea organismului în timpul virozelor si infectiilor respiratorii. Conţine Echinacea, Ferrum phosphoricum şi Belladonna.

In concluzie administrarea formulei 17 reduce incidenta infectiilor gripale si creste rezistenta organismului in fata infectiilor virale şi bacteriene. In cazul imbolnavirilor de acest gen administrarea Formulei 76 şi Formulei 42 reprezinta o alternativa eficienta pentru reducerea severitatii simptomatologiei si scurtarea ciclului evolutiv al bolii.

Se administreaza sub forma de picaturi de 3 ori pe zi cate 10 picaturi pe toata perioada sezonului rece.