Acneea, tratata prin homeopatie

Acneea, tratata prin homeopatie

Acneea, afectiunea cea mai frecventa a pielii, poate raspunde foarte bine la tratamentele homeopate. Descoperiti alte cai pentru a scapa de cosurile dizgratioase cu ajutorul medicinei blande.

Cui pe cui se scoate... acesta este principiul de tratament al homeopatiei. Este vorba despre administrarea, in doze foarte diluate, a substantei care provoaca, in doze mari, simptomele bolii care trebuie tratata. Homeopatia, cu alte cuvinte, combate raul cu propriile lui arme. Este un tratament eficient natural, ale carui rezultate sunt dovedite stiintific. Modul de utilizare este unul simplu: granulele homeopate se dizolva sub limba. Dar inainte de administrarea oricarui preparat homeopat se recomanda consultarea unui medic cu competenta in homeopatie.

Medicul, in cazul acneei este în masura de a stabili tipul de acnee, simptomele acestei si adaptarea tratamentului în functie de problemele pielii. Cum homeopatia tinteste simptomele bolii, este esentiala administrarea tratamentului in functie de acestea.

Remedii homeopate contra acneei

Va sunt prezentate principalele indicatii ale homeopatiei in functie de simptomele acneei:

  • In cazul cosurilor foarte numeroase: se recomanda Sulfur iodatum 9CH, 1 doza de 2-4 ori pe luna, timp de 6 luni.
  • In cazul cosurilor infectate si dureroase: se recomanda Hepar sulfur 15CH, 1 doza pe saptamana.
  • In cazul coșurilor de pe frunte: se recomanda Selenium 9CH, 1 doza de 2-4 ori pe luna, timp de 6 luni.
  • Pentru cicatricile de mici dimensiuni: se recomanda Antimonium tartaricum 9CH, 1 granula de 2 ori pe zi.
  • Pentru cicatricile umflate și dizgrațioase: se recomanda Graphites 15CH, 1 granula de 2 ori pe zi.

In afara acestor preparate, sunt recomandate alte doua remedii homeopate ce pot fi utilizate in mod sistematic deoarece sunt adaptate oricarui profil, indiferent de gravitatea acneei: Eugenia jambosa 4CH și Kalium bromatum 5CH, 3 granule seara, alternativ (o zi primul preparat, urmatoarea zi, al doilea preparat).